PROJECT: BAR BAREFOOT - STAD Haarlem
981
post-template-default,single,single-post,postid-981,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

PROJECT: BAR BAREFOOT

‘Vijfdaagse huiskamer groot succes’. Zo opende het Haarlem Dagsblad op 7 januari hun verslag over Bar Barefoot. Initiatiefnemer Sam Lochs was minstens zo enthousiast. Pop-up Bar Barefoot, dé bar waar kunst en cultuur voor jongeren door jongeren centraal stond, was van 2 t/m 6 januari open in de Muzenzaal van de Egelantier.

sokken

De 18-jarige Sam
Het brein achter de bar is Sam Lochs, een 18-jarige scholier van het ECL. Zij vond dat Haarlem een plek miste waar (alternatieve) jongeren bij elkaar konden komen. Ze kon wachten tot het er kwam OF het zelf organiseren. Ze koos gelukkig voor het laatste! Onder begeleiding van STAD werkte zij met plezier aan het opzetten en uitvoeren van de blotevoetenbar.

De Egelantier
Sam had haar oog laten vallen op de Egelantier. Het oude vrouwenziekenhuis dat tot voor kort een cultuurcentrum voor Haarlem was. Door een pitch bij de gemeente waren ook zij aan boord en kreeg de bar de Muzenzaal toegewezen. Met hulp van sponsoren Snuffelmug, Mooizooi, Maas Licht&Geluid, de fantastische subsidie van IBG en de jongeren die hun kunst aan de wanden hadden opgehangen veranderde de kale zaal in de gezelligste huiskamerbar van Haarlem!

sjoelen

Goede voornemens, films en spelletjes
Op 2 januari sprak Eva Land over hoe we in het nieuwe jaar beter kunnen zorgen voor onze aarde en Sharona Badloe over feminisme en gelijkheid. Tussendoor kon het publiek genieten van de tunes van Yorick van Norden. Op dag twee screenden de winnaars van de Haarlemse Shoot Your Shot filmwedstrijd hun films, waarna we de NFF-film Dante vs. Mohammed bekeken. We speelden spelletjes en luisterden naar muziek van DJ hollewaaier.

band

Muziek muziek muziek
Op vrijdagavond gaven we het podium aan singer-songwriters Latanya Alberto en Elvira Steen. Latanya knalde haar poëtische R&B de zaal in en Elvira sloot af met haar dromerige, engelenstem. Ook DJ Dani4Yall liet het publiek niet onbewogen. Het hoogtepunt van de week was ongetwijfeld zaterdag 5 januari: bandnight. Bands Poncho, Melatonin en NEMSIS betraden het podium en het publiek ging uit hun dak. 

dans

Dansende afsluiting
Zondagavond nodigden we dansers van Danshuis Haarlem uit. Ze dansten prachtige duetten. De hele week zijn er vanuit de bezoekers positieve reacties gekomen en ook Sam was zo tevreden dat ze overweegt om op een nieuwe locatie een (blijvende) bar op te zetten. Heb je deze editie helaas gemist? Houd dan de Instagram @barbarefoot_haarlem en de Facebookpagina in de gaten voor updates.

Featured images by Tamar Aydin & Isis Verhaag
Image by & by