PROJECT: BAR BAREFOOT - STAD Haarlem
702
post-template-default,single,single-post,postid-702,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

PROJECT: BAR BAREFOOT

Je gaat uit, naar een nieuwe bar op een supervette locatie. Bij binnenkomst staat een gezellige gastheer/vrouw die je jas en schoenen aanneemt. De vloer is bedekt met tapijt en de hele bar straalt een relaxte sfeer uit waar niks te gek is. Beeldende kunst hangt door de ruimte, je kan zelf je creativiteit op de muur kwijt en er is genoeg te doen. Optredens van bandjes, een dansvoorstelling, een spreker. De bar is een plek waar jongeren een plaats hebben om hun werk te tonen op een losse en relaxte manier. Waar je geïnspireerd en gelukkig van thuis komt en waar je het gevoel hebt een avond optimaal genoten te hebben.

Uit die schoenen!
Bar Barefoot, een plek waar kunst en uitgaan samengebracht worden. Dat is wat Sam gaat opzetten! Een kunstgalerie waar gedanst en gefeest wordt, maar waar ook optredens van allerlei verschillende soorten gehouden worden: dansvoorstellingen, bandjes, sprekers (bijvoorbeeld over het milieu of andere belangrijke zaken), theater, etc. Wat zij hierbij belangrijk vindt is dat jongeren de hoofdrol spelen. De kunst die er hangt is door jongeren gemaakt, de optredens worden door hen opgevoerd en ook achter de bar staan jongeren. Waarom vindt Sam dat belangrijk? Omdat jongeren de toekomst zijn en nog bruisen van ideeën. Jongeren hebben nog de vrije mindset waar zij deze plek op wil baseren. Alles kan en alles mag, je mag jezelf zijn in alle vrijheid. Om deze mindset te ondersteunen zal de bar een ‘blote voeten bar’ zijn en mag je uitsluitend op blote voeten (of met sokken/sloffen) naar binnen. Dit zorgt voor een geaard en vrij gevoel en maakt de bar simpelweg een unieke ervaring die zich onderscheid van andere eerdere vergelijkbare projecten.

bar barefoot

Image by Sam Lochs

Creatief uitgaan
Sam ziet dat er in Haarlem erg veel talentvolle, creatieve jongeren wonen die fantastische dingen creëren op zowel beeldend als uitvoerend gebied. Uiteraard zijn er tal van mogelijkheden om deze kunsten te presenteren maar zelden worden die samengebracht op één plek, laat staan gecombineerd met uitgaan. Sam is in verschillende steden in Europa uitgegaan en zag dat zoiets daar wél bestond. Er waren altijd gezellige alternatieve barretjes en ze heeft zich samen met haar vriendinnen vaak afgevraagd waarom er in Haarlem zo’n plek ontbreekt. Zij wil daarom graag een plek creëren waar creatievelingen en alternatievelingen zich thuis voelen. Waar ‘gek’ gedanst en gedaan kan worden. Waar geen pop maar alternatieve en wereldmuziek gedraaid wordt. Een plek waar elke week iets anders verrassends te zien is of gebeurt. Waar je in contact komt met nieuwe mensen en kunst. Een plek waar jongeren een plaats hebben om hun werk te tonen op een losse en relaxte manier. Waar je geïnspireerd en gelukkig van thuis komt en waar je het gevoel hebt een avond optimaal genoten te hebben.

Goed begin van het nieuwe jaar
De pop-up bar zal in de week van 31 december t/m 6 januari in Haarlem staan. In principe is deze bar voor iedereen: jong, oud en iedereen daar tussenin. Want Haarlem bestaat nou eenmaal uit veel creatieven en cultureel geïnteresseerden. Kijk maar eens naar het aantal kunstenaars en muzikanten die uit Haarlem komen! Maar in het bijzonder is deze plek bedoelt voor creatieve en alternatieve jongeren tussen de 18 en 25 jaar oud.

Volg Bar Barefoot op insta en check de site en socials van STAD Haarlem voor het laatste nieuws en kijkjes achter de schermen!

Featured Image by Sam Lochs