PROJECT: Just WRITE/RIGHT - STAD Haarlem
1098
post-template-default,single,single-post,postid-1098,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
just write

PROJECT: Just WRITE/RIGHT

Is het mogelijk om met meerdere auteurs die elkaar niet spreken één kloppend verhaal te schrijven? Dit vroeg de 18-jarige scholier Sara Witkamp uit Haarlem zich af. Zo ontstond uit haar voorliefde voor schrijven én (sociale) experimenten ‘Just WRITE/RIGHT’. Oftewel: een collectief verhaal. Iedereen kan meedoen, er zijn slechts een paar regels. Zo mag je minimaal 1 en maximaal 5 regels schrijven, schrijf je in correct Nederlands en is het ten strengste verboden om met de andere auteurs te overleggen.

Zo gezegd, zo gedaan. Sara verzamelde om zich heen al vijfentwintig mensen die de pen oppakten en ouderwets met de hand begonnen mee te schrijven. Het boek wordt zo steeds doorgegeven en verder aangevuld. De nieuwe auteur leest wat zijn of haar voorgangers geschreven hebben en vult het vervolgens aan. Zo ontstaat langzamerhand een grappig, spannend maar vooral origineel verhaal.

‘Maar’, zegt Sara, ‘met vijfentwintig mensen zijn we er nog niet!’. Daarom bedacht ze in samenwerking met Jessica Kroskinski van Athenaeum Boekhandel in Haarlem een boektoer. Van 14 februari t/m 1 maart reist het nu nog onafgeronde verhaal langs boekhandels en bibliotheken in Haarlem om aspirant auteurs een kans te geven hun eigen inspiratie erop los te laten en zo medeauteur te worden van het collectieve narratief. Alle auteurs kunnen achterin het boek hun gegevens achterlaten zodat ze het eindresultaat toegestuurd krijgen.

Ben of ken jij iemand die dol is op schrijven en stiekem droomt de nieuwe Saskia Noort of Harry Mulisch te worden? Dan is dit de uitgelezen kans om in actie te komen. Check het schema en kom op een van de locaties langs om jezelf officieel auteur te noemen van een collectief verhaal.

schemajustwrite

Wanneer: 14 februari t/m 1 maart 2019
Waar: Boekhandels en bibliotheken in Haarlem en omstreken
Deelname: Gratis

Image by STAD