SWEET GREETS: elke dag een complimentje!   - STAD Haarlem
799
post-template-default,single,single-post,postid-799,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

SWEET GREETS: elke dag een complimentje!  

Zoals jullie weten stond onze afgelopen maand in het teken van complimentjes geven. Oftewel de sweet greets. Wat eerst zou starten als een campagne op Twitter (Sweet Tweets), is veranderd in een Instagram campagne waarbij we elke dag een compliment hebben gefilmd, en die in ons Instagram verhaal hebben gezet op het STAD instagram account.

We kwamen op dit idee omdat voor veel mensen social media een negatief begrip is, dat komt door de overvloed van haatberichten. Of je nou online gepest wordt door bijvoorbeeld klasgenoten, of veel haat krijgt door je bekendheid, het kan een grote invloed hebben op je mentale gezondheid. De gevolgen zijn serieus, omdat het online is, zien veel mensen niet in dat het zo erg is. Daarom is dit een groot probleem waar wij mee aan de slag zijn gegaan.

Wij zijn natuurlijk begonnen met mensen zoeken voor de complimentjes, we hebben gekozen om bekende mensen te doen zowel als onbekende mensen die random zijn gekozen. De bekende mensen hebben we gedaan zodat we ook gelijk meer bereik zouden krijgen als zij ons complimentje bijvoorbeeld zouden reposten, of op hun Instagram verhaal zouden zetten.

De complimentjes hebben we dus als video’s geplaatst in onze story, we hebben een paar van die complimentjes achter elkaar gezet zodat jullie een beetje een indruk krijgen.

We hadden ook geen hele hoge verwachtingen van de reacties die we zouden krijgen, dit verraste ons super erg omdat we op bijna alle complimentjes een reactie hebben gekregen. Ook zijn we een aantal keer gerepost op accounts van de bekende mensen, die een complimentje van ons hadden gekregen.

Verder zijn we ook de straat op gegaan om filmpjes te maken, daarvoor moesten ook wij uit onze comfortzone komen. We hebben een filmpje gemaakt waarin we vroegen aan mensen aan wie zij een complimentje wilde geven.

Ook zijn we de straat op gegaan om zelf aan mensen complimentjes te geven zodat het niet alleen maar online was.Ons doel was om de online wereld van social media een stukje beter te maken, wij hoopten door middel van het geven van complimentjes, mensen een beter gevoel te geven en over het algemeen meer positiviteit te verspreiden.

Check de insta voor alle complimentjes!!